Făcând parte din categoria apelor oligominerale, izvoarele termale de la Băile Felix au fost şi sunt apreciate de foarte mulţi turişti din ţară şi din străinătate pentru proprietăţile lor terapeutice. Persoane cu diverse suferinţe şi-au găsit de-a lungul timpului remediul în aceste ape, temperaturile lor cuprinse între 20 şi 49°C şi concentraţia de săruri ce depăşeşte cu puţin 1 g la litru asigurându-le calităţile necesare tratamentului dorit. La Băile Felix, remediile ce au la bază apele termale îmbracă formele anumitor proceduri. Dintre acestea, se remarcă:


1.    Duşul subacval

Acesta est un tip de masaj de masaj subacvatic la care se utilizează un jet de apă sub o anumită presiune. Terapeutul direcţionează acest jet asupra principalelor grupe de muşchi ale pacientului, fiind atent să menţină furtunul la o anumită distanţă, pentru a evita eventuale senzaţii neplăcute. Având efect relaxant şi stimulând circulaţia sangvină şi digestia, duşul subacval este utilizat în tratarea reumatismului, a durerilor articulare, a afecţiunilor cardio-vasculare sau a varicelor.


2.    Hidrokinetoterapia

Reprezintă o formă de gimnastică ce presupune efectuarea de exerciţii fizice în apă, la o temperatură a acesteia de 36°C şi sub îndrumarea unui kinetoterapeut. Această procedură este indicată în tratarea suferinţelor posttraumatice, a bolilor reumatismale şi a celor neurologice, în sarcină şi în recuperarea după aceasta. De asemeni, este cunoscut faptul că gimnastica acvatică ajută la creşterea rezistenţei musculare.


3.    Aerosoli

Folosită în tratamentul afecţiunilor respiratorii – laringite, astm bronşic, sinuzite, rinite – această procedură constă în utilizarea unor aparate speciale cu rolul de a trasforma apa termală şi alte substanţe medicamentoase în vapori pe care pacientul îi inhalează şi care au efect bronhodilatator şi dezinfectant.


4.    Băile galvanice

Această metodă constă în folosirea curentului electric, cu o tensiune de 50-60 de volţi, însă de o slabă intensitate. În nişte cuve cu apă caldă sunt introduşi electrozi de carbon prin care este aplicat curentul electric. Pacientul introduce membrele inferioare sau/şi superioare în aceste cuve pentru 15-20 de minute. Efectele acestui tratament sunt: analgezic, vasodilatator, sedativ, de stimulare a circulaţiei sangvine şi sunt benefice în tratarea reumatismului, a hematomilor, a tulburărilor circulatorii.


5.    Împachetările cu nămol

Fiind eficiente în tratamentul celulitei, a retenţiei de apă, a durerilor musculare sau a reumatismului, împachetările cu nămol au fost utilizate cu succes din cele mai vechi timpuri. La Băile Felix, se pot efectua împachetări cu nămol parţiale sau totale, la temperaturi de 38-40°C.


În afara acestor metode de tratament, în staţiunea Băile Felix pacienţii se pot bucura şi de alte proceduri eficiente, precum băile de plante, sauna, curenţii diadinamici, băile de lumină, elongaţii, ultrasunet, masaj, împachetări cu parafină şi altele.